• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Altijd contact met een technisch specialist!
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Welke vuilwaterpomp of broyeur moet ik hebben?

Welke vuilwaterpomp of broyeur moet ik hebben?

Een vuilwaterpomp of een broyeur is in principe niet meer dan een elektrisch aangedreven pomp die afvalwater, ontlasting of urine van uw afvoer naar het riool verplaatst. Bij Halvewerk hebben verschillende optie’s voor u en willen u graag helpen om een keuze te maken. Om u alvast te voorzien van informatie hebben wij dit stuk voor u geschreven. Hierin kunt u lezen waarvoor u een vuilwaterpomp of broyeur kunt gebruiken, hoe zo’n pomp werkt en tips voor bij het aansluiten van een broyeur. Een broyeur is namelijk niet alleen voor het toilet geschikt! In sommige gevallen heeft u voor een hele badkamer maar 1 broyeur nodig. Ook kunt u er een in de keuken aansluiten om het water van een kraan af te voeren, zelfs een vaatwasser kan hierop aangesloten worden.

Toepassingsdoeleinden:

  • Toilet
  • Douche
  • Bad
  • Fonteintje
  • Gootsteen
  • Wasmachine
  • Vaatwasser

Waar u op moet letten bij het aanschaffen van een vuilwaterpomp is waarvoor u deze wilt gaan gebruiken. Een vuilwaterpomp voor een vaatwasser of wasmachine moet namelijk bestand zijn tegen hoge temperaturen van wel 90 â„ƒ. Dit is voor een broyeur die alleen voor het toilet of douche wordt gebruikt niet nodig. Dit wordt per product op de website weergegeven. Een andere optie waar u een afweging in kan maken is om een broyeur met luchtdrukschakelaar te nemen, of een met een vlotter. Een broyeur met een vlotter is onderhoudsvriendelijker. Een luchtdrukschakelaar kan namelijk vuil worden, en zal met enige regelmaat schoongemaakt moeten worden. 


Een broyeur werkt als volgt: 
Het water loopt vanaf de afvoer of het toilet de broyeur in. Zodra het water een bepaalde hoogte heeft bereikt slaat de luchtdrukschakelaar (of vlotter) aan. Het vuile water wordt vermaalt en afgevoerd. 


Het aansluiten:
Het aansluiten van een vuilwaterpomp of broyeur is in de meeste gevallen eenvoudig. Voor elke broyeur zijn er een aantal punten waarmee u rekening mee moet houden:

1 Het afvalwater dient altijd zelf de broyeur in te stromen. De broyeur is namelijk niet zelfaanzuigend. Er moet altijd een helling in de leiding zitten naar de broyeur toe. Als u bijvoorbeeld een douchebak wilt aansluiten op uw broyeur moet de leiding afhellen met minstens 3 cm per meter.

2. Bochten in de afvoer zoveel mogelijk vermijden! Dit is om de weerstand in de leiding laag te houden. Ook raden wij aan om, mocht u een bocht moeten maken, 2x een 45-graden stuk te gebruiken in plaats van 1x een 90-graden stuk.

3. Voor de afvoer dient u enkel een 32 mm of een 40 mm PVC buis te gebruiken en geen andere leidingen zoals een flexibele slang. Als u een flexibele slang gebruikt is de druk in de leidingen te laag en kan de broyeur kapot gaan.

4. Een broyeur welke wordt aangesloten op het toilet dient recht achter het toilet geplaatst te worden. Het verlengen van deze afstand is voor eigen risico. Hierbij vervalt echter de garantie van uw broyeur!

5. Bij het aansluiten van een broyeur op het toilet is het belangrijk dat er geen verkeerd afval in wordt gegooid. Denk hierbij aan tampons of vochtig toiletpapier.

6. De broyeur dient altijd op de grond te worden geplaatst. Hij kan worden gebruikt in het geval van een inbouwtoilet, echter hebben wij hier geen ervaring mee.

7. Bij het aansluiten van de broyeur is het belangrijk dat de niet te gebruiken aan- en afvoeren goed zijn afgesloten. In de broyeur komt een boel kracht door de pomp, waardoor het water via elke mogelijkheid zijn weg naar buiten zal nemen, wat zal resulteren in lekkage. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk.

Hier vindt u een overzicht van alle broyeurs die wij in ons assortiment hebben. Mocht u nog een vraag hebben kunt u altijd contact met een van onze specialisten opnemen!

  Eline     31-05-2018 14:46     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Interieurbouw -  25-02-2020

Ben op zoek naar een pompje voor de cv ketel, die staat in de kelder , om het leewater weg de pompen